Dušený králík po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík po francouzsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9945 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Šalotka |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 179,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Olej stolní, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený králík po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na porce. |
2 | V kastrole rozehřejeme olej, máslo a slaninu nakrájenou na plátky opečeme po obou stranách. Slaninu vyjmeme a na tuku opečeme osolené a opepřené porce králíka. Maso dále podléváme vývarem a vínem. |
3 | K poloměkkému masu přidáme cibulky v celku a společně dodusíme. |
Poznámka
Podáváme s rýží, dušenou zeleninou nebo s nočky.