Dušený králík s kapary a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík s kapary a smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9946 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 kg | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 181,0mg |
Draslík | 951,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 397,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Králičí maso, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený králík s kapary a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce odblaněného králíka, osolíme a opečeme. Mírně podléváme, obracíme a dusíme doměkka. |
2 | Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Nakonec přidáme dobře omyté, nasekané kapary. |
3 | Pováváme s jemným knedlíkem, s nočky nebo s bramborami. |