Jednoduchý recept

Dušený králík s citronem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9947
Kategorie: Maso

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
800 g Králičí maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Petržel kořen
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 431kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 130 mg
75% Bílkoviny 42 g

Dušený králík s citronem postup přípravy receptu:

1

Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli.

2

Porce odblaněného králíka na tomto základu opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme. Při podlévání maso pokapeme citronovou šťávou.

3

Když maso změkne, vložíme je do trouby zčervenat. Šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Po odstavení z ohně ještě zakapeme citronovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s bramborami nebo s dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept