Skopová žebírka s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová žebírka s paprikami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
50 g | Olej stolní |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
8 ks | Skopová žebra |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 227,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová žebra, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová žebírka s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kroužky. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlkroužky. |
2 | Od žebírek odsekneme páteřní kost a u žeberní kosti je nařízneme. Lehce je naklepeme, osolíme a opékáme na oleji asi 4 minuty na každé straně. |
3 | Na druhé pánvi dusíme na oleji připravené papriky a cibuli bez podlévání. Ke konci přilijeme trochu worcesteru. |
4 | Žebírka podáváme obložená připravenou zeleninovou směsí, jako příloha jsou vhodné opečené brambory. |