Polévka ze skopového masa s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze skopového masa s citronem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9949 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
125 ml | Mléko polotučné |
5 g | Petržel - nať |
300 g | Skopové maso přední |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 342,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze skopového masa s citronem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso uvaříme v osolené vodě s cibulí a česnekem doměkka. |
2 | Vývar procedíme, přilijeme mléko s rozšlehanými vejci a ihned odstavíme z ohně. |
3 | Do polévky přidáme nakrájené maso a nakonec upravíme chuť citronovou šťávou. |
4 | Podáváme s toasty nebo s pečivem. |