Salátová polévka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salátová polévka s rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9951 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 ks | Salát hlávkový |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 108,6mg |
Draslík | 142,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salátová polévka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Na másle mírně opražíme propláchnutou rýži, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji. |
2 | Salát omyjeme, nakrájíme na proužky a přidáme k ostatnímu. Přilijeme vývar a povaříme asi 12 minut do změknutí rýže. |
3 | Po odstavení z ohně přimícháme do polévky žloutky rozmíchané ve smetaně a nasekanou petrželku. |
4 | Podáváme s toasty nebo s pečivem. |