Labužnická směs z paprik a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnická směs z paprik a rajčat
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9954 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 ml | Olej stolní |
1 ks | Paprika zelená |
3 ks | Rajčata |
2 ks | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 528g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 60g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,2mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika zelená, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Labužnická směs z paprik a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná rajčata nakrájíme na silnější plátky a obalíme je ve strouhance. Osmažíme je na oleji a přendáme na teplý talíř. |
2 | Ve zbylém oleji osmažíme semen zbavenou, na kroužky nakrájenou papriku a po chvíli přidáme na kroužky nakrájenou cibuli. Vše necháme zesklovatět na mírném ohni. Olej slijeme a zeleninu navršíme na osmažená rajčata. |
Poznámka
Podáváme s chlebem. Použijeme zelený paprikový lusk.