Roštěnky na smetaně s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na smetaně s kapary
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 182,0mg |
Draslík | 130,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na smetaně s kapary postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na másle po obou stranách. |
2 | Roštěnky vyjmeme a na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Vložíme zpět roštěnky, povrch potřeme hořčicí, mírně podlijeme a přidáme kapary. Vše dusíme doměkka. |
3 | Nakonec do šťávy přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s těstovinami. |