Telecí játra po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra po maďarsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 ks | Játra telecí |
100 g | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
41% Kalorie 809 kcal
Kilojoule 3 384kJ
5% Sacharidy 17 g
59% Tuky 44 g
20% Sodík 407 mg
143% Bílkoviny 80 g
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra telecí, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Telecí játra po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Osolená játra opečeme po obou stranách na oleji. |
2 | Přidáme nasekaný česnek a na půlkroužky nakrájenou cibuli. Dusíme na mírném ohni, až cibule zesklovatí. |
3 | Nakonec pokrm posypeme mletou paprikou. |
4 | Podáváme jako minutku se suchou rýží nebo s hranolkami. |