Recept

Pikantní telecí řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 9961
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
1% Sacharidy 3 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 226 mg
49% Bílkoviny 28 g

Pikantní telecí řízky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích, naklepeme a osolíme. Po obou stranách je mírně poprášíme moukou.

2

V kastrole rozehřejeme máslo a řízky po obou stranách opečeme. Přidáme nasekaný česnek a dusíme téměř doměkka.

3

Nakonec přilijeme do šťávy smetanu smíchanou s moukou a ještě asi 5 minut povaříme.

4

Podáváme s noky, těstovinami, bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept