Mořská ryba se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská ryba se zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9966 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 ks | Máslo čerstvé |
6 ks | Rajčata |
1 ks | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
1,5 ks | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 242,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 139,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská ryba se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme po obou stranách. Jakmile je ryba opečená, vyjmeme ji na mísu a v másle po opékání osmaheneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme rajčata rovněž nakrájená na plátky a obojí podusíme. Následně přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a vše promícháme. |
2 | Na opečenou rybu navršíme směs, kterou prohřejeme v zelenině, ozdobíme kolečky citrónu a podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami nebo s bílým chlebem. |