Treska na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na paprice
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 207,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na paprice postup přípravy receptu:
1 | Z tresky stáhneme kůži, vykostíme a naporcujeme. Porce uhladíme nožem do pěkného tvaru, zakapeme citrónovou šťávou a osolíme. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přimícháme papriku a na tomto základu opečeme rybu po obou stranách. Následně rybu mírně podlijeme a dusíme zhruba 5 minut na každé straně. V případě, že jsou porce vyšší, dusíme ji déle. |
Poznámka
Tresku podáváme s vařenými bramborami.