Latkes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Latkes
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 997 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej stolní |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 259,3mg |
Draslík | 557,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 283,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Latkes postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme i s cibulí. Přidáme 4 vejce, půl šálku macesové nebo polohrubé mouky, sůl a pepř. |
2 | Vše důkladně promícháme. |
3 | Do rozpáleného tuku klademe těsto lžící a ihned je rozprostřeme na tenkou placku. |
4 | Smažíme dozlatova po obou stranách. |