Rybí filé s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,3 l | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Rybí filé s pikantní omáčkou | |
750 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 72,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 8,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Sůl, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Filé rybí, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na lžíci másla opečeme po obou stranách osolené file a pokapané octem. |
2 | V jiném kastrole zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme po trochách mlékem, vymícháme do hladka a necháme povařit 10 - 15 minut. Jakmile je hotová, přecedíme ji na opečenou rybu a pokrm necháme ještě 15 minut na teple. Již však nevaříme. |
Poznámka
Podáváme s bramborami.