Sekaná pečeně bez housky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná pečeně bez housky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9971 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
0,5 kg | Hovězí maso zadní |
0,3 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 403,6mg |
---|---|
Cholesterol | 204,3mg |
Draslík | 50,5mg |
Vláknina | 207,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná pečeně bez housky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso na strojku dvakrát umeleme, polijeme vlažným mlékem a necháme asi 15 minut vsáknout. |
2 | Potom přidáme mouku, sůl, pepř, vejce ušlehaná do pěny a nasekanou petrželku. Vše propracujeme, až je směs hladká. |
3 | Podlouhlou formu silně vymastíme sádlem, naplníme směsí a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší. |