Jednoduchý recept

Smetanové klobásy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 9972
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kg Vepřové maso tučné
125 ml Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 748kJ
3% Sacharidy 9 g
114% Tuky 85 g
5% Sodík 98 mg
29% Bílkoviny 16 g

Smetanové klobásy postup přípravy receptu:

1

Omyté maso dvakrát umeleme na strojku. Umeleme také housku namočenou ve smetaně, smícháme s masem a přidáme sůl a pepř. Vše dobře propracujeme. Pokud je směs hustá, přilijeme trochu studené vody.

2

Z připravené hmoty tvoříme placičky nebo krokety a zvolna je smažíme na pánvi na oleji.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše se zelím, tzv. lepenice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept