Karbanátky z uzeného masa a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z uzeného masa a brambor
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9974 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
100 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 168,6mg |
Draslík | 290,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 143,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z uzeného masa a brambor postup přípravy receptu:
1 | Vařené maso i brambory umeleme na strojku, osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1-2 lžícemi mléka a ve strouhance. |
3 | Karbanátky krátce smažíme v rozpáleném oleji, všechny přísady jsou předvařeny. |
4 | Podáváme s bramborovým salátem nebo s luštěninovou kaší. |