Skopové maso po irsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso po irsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
750 g | Skopové maso přední |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 314,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kapusta hlávková, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopové maso přední, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso po irsku postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky a podusíme ji. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kostky a osmahneme na cibuli - nesmí zhnědnout. Osolíme, opepříme a mírně podlité dusíme do poloměkka. |
3 | Brambory nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Po 10 minutách přidáme nakrájenou kapustu (nebo zelí), osolíme a podle potřeby podlijeme. |
4 | Když jsou brambory měkké, pokrm promícháme a ihned podáváme. |