Kapr pečený se smetanou a sardelovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený se smetanou a sardelovou pastou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9977 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 584,2mg |
Vláknina | 892,0mg |
Vitamín A | 240,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený se smetanou a sardelovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osolené porce kapra opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme je. Na témže másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme asi 10 minut. |
2 | Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou se sardelovou pastou a necháme jen přejít varem. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.