Kapr pečený po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený po francouzsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9978 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 172,3mg |
Draslík | 565,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 123,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osolíme. Do každé porce uděláme dva podélné zářezy a vložíme do nich kolečka citronu bez jader. |
2 | Porce vložíme do vymaštěné zapékací mísy, pokapeme máslem a pečeme asi 10 minut. |
3 | Nakonec pokrm posypeme rozsekaným vejcem uvařeným natvrdo a nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a saláty.