Jednoduchý recept

Postní polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 9979
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

150 g Houby čerstvé
200 g Hrách loupaný
3 polévková lžíce Hrášek
120 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
3 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Rýže dušená
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 016kJ
11% Sacharidy 38 g
41% Tuky 31 g
16% Sodík 315 mg
26% Bílkoviny 15 g

Postní polévka postup přípravy receptu:

1

Nabobtnalý a propláchnutý hrách dáme vařit do osolené vody. Vaříme zvolna, aby nám zůstal hrách celý a voda čistá.

2

Jakmile hrách změkne, scedíme vodu do nádoby. Hrách odložíme a můžeme z něj pak zhotovit hrachovou kaši.

3

Zeleninu očistíme, nakrájíme, osmažíme na másle a osolíme.

4

Zalijeme vodou z vařeného hrachu, přilijeme čerstvou vodu a povaříme.

5

Podusíme na tuku houby a zelený hrášek.

6

Polévku přecedíme, přidáme dušené houby s hráškem a dušenou rýži. Opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Poznámka

Můžeme přidat i dušené či pečené rybí maso bez kostí a kůže. Musíme počítat s časem na bobtnání hrachu. Nejlépe namočit jej přes noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept