Rybí filé na lasturách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na lasturách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9980 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cibule |
1 ks | Citrony |
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 272,3mg |
Draslík | 129,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 326,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Muškátový květ, Sardelové řezy, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na lasturách postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Jakmile je kaše hotová, odstavíme ji z ohně, přidáme vykostěnou a utřenou sardel, muškátový květ, žloutky a vykostěnou, přes vlákno nakrájenou rybu. |
2 | Máslem vytřeme lastury, směs do nich navaršíme, posypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a zapečeme. |
3 | Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí s dílky citrónu a toasty. |
Poznámka
V případě, že nemáme lastury, můžeme je nahradit jednoporcovými zapékacími miskami anebo směs můžeme zapéct v nízké širší skleněné míse.