Recept

Rybí filé na lasturách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9980
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Cibule
1 ks Citrony
600 g Filé z aljašské tresky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 ks Petržel - nať
1 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 230kJ
2% Sacharidy 6 g
18% Tuky 14 g
41% Sodík 815 mg
68% Bílkoviny 38 g

Rybí filé na lasturách postup přípravy receptu:

1

Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Jakmile je kaše hotová, odstavíme ji z ohně, přidáme vykostěnou a utřenou sardel, muškátový květ, žloutky a vykostěnou, přes vlákno nakrájenou rybu.

2

Máslem vytřeme lastury, směs do nich navaršíme, posypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a zapečeme.

3

Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí s dílky citrónu a toasty.

Poznámka

V případě, že nemáme lastury, můžeme je nahradit jednoporcovými zapékacími miskami anebo směs můžeme zapéct v nízké širší skleněné míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept