Jednoduchý recept

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 9983
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
1 kg Treska aljašská
0,5 l Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
4% Sacharidy 13 g
46% Tuky 35 g
24% Sodík 477 mg
89% Bílkoviny 50 g

Mořská ryba na žampiónech se smetanou postup přípravy receptu:

1

Na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme osolené porce tresky (nebo jiné ryby) a zprudka opečeme po obou stranách. Poté k rybě přidáme papriku, na plátky nakrájené žampióny a vše dusíme bez podlévání. Později mírně podlijeme. Dusíme zhruba 10 minut.

2

Mouku rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přilijeme k rybě a krátce povaříme. Dle potřeby pokapeme citrónovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami sypanými petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept