Filé na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé na rajčatech
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9987 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
800 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 701,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Porce filé osolíme. |
2 | Pórky řádně omyjeme, odstraníme volné části listů a zbytek nakrájíme na kousky. V rozehřátém oleji a polovině másla opečeme připravený pórek a vložíme připravené filé, které opečeme po obou stranách. Následně k nim přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou petrželovou nať, hrubě nasekaný česnek a vše dodusíme. |
3 | Ze zbylého másla a mouky uděláme tzv. francouzskou kuličku a po malých kouscích ji vhazujeme mezi porce ryby. Kuličky necháme ve šťávě rozvařit. |
Poznámka
Pokrm podáváme s vařenými i smaženými bramborami.