Jednoduchý recept

Český bramborák

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 999

Ingredience

100 dkg Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
5 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové škvarky
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 356kJ
10% Sacharidy 37 g
27% Tuky 21 g
8% Sodík 165 mg
106% Bílkoviny 60 g

Český bramborák postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Utřeme je s mletými škvarky.

2

Na tuku zpěníme cibuli, petržel a rozetřený česnek, na závěr přisypeme trochu majoránky. Přimícháme do brambor, přidáme žloutky nebo celá vejce, také můžeme přidat hotové vařené nebo dušené či mleté maso.

3

Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně dušenými houbami, přisypeme strouhanku.

4

Směs řádně promícháme a dáme do vymaštěného pekáče. Pečeme asi 1,5 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept