Jahodový bílkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový bílkový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9995 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
750 g | Jahody zahradní |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 121kJ
18% Sacharidy 65 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 52 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 336,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Jahodový bílkový krém postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme velmi pevný sníh. Po částech zašleháme cukr a přidáme omyté, rozkrájené jahody (asi 1/2kg). Vše šleháme do husté pěny. |
2 | Krém naplníme do skleněných misek a povrch hustě posypeme zbylými čerstvými jahodami. |
3 | Krém podáváme vychlazený. |