Žloutková poleva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutková poleva
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9998 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr moučkový |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 027kJ
43% Sacharidy 154 g
42% Tuky 32 g
3% Sodík 61 mg
34% Bílkoviny 19 g
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 133,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Žloutková poleva postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s práškovým cukrem utřeme do pěny. |
2 | Cukr krupici svaříme tzv. na nit a přilijeme ke žloutkům. Dobře zamícháme, aby byla poleva hladká. |