Hovězí polévka s celestýnskými nudlemi
Ingredience
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
150 g |
Petržel - nať |
10 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vývar z hovězích kostí |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou polohrubou mouku, trochu soli a připravíme řidší těstíčko.
- Pánvičku potřeme tukem a pečeme tenké palačinky.
- Upečené palačinkové placky nakrájíme na širší a delší nudle.
- Nudle vkládáme do vývaru až při podávání spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.