Hovězí polévka s celestýnskými nudlemi

Hovězí polévka s celestýnskými nudlemi - obrázek

Ingredience


Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 150 g
Petržel - nať 10 g
Polévkové koření 13.3 g
Sůl 10 g
Tuk 50 g
Vejce slepičí 80 g
Vývar z hovězích kostí 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  2. Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou polohrubou mouku, trochu soli a připravíme řidší těstíčko.
  3. Pánvičku potřeme tukem a pečeme tenké palačinky.
  4. Upečené palačinkové placky nakrájíme na širší a delší nudle.
  5. Nudle vkládáme do vývaru až při podávání spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.