Dušené lišky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Lišky čerstvé |
400 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lišky očistíme, větší kusy rozkrojíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat.
- Na sádle či másle krátce podusíme oloupaný stroužek česneku a pak jej vyndáme. Přidáme houby a dusíme dokud nejsou měkké a šťáva je z nich vydušená.
- Ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme petrželku a podáváme.
- Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako náplň do vaječných omelet.