Holandská omáčka se žampiony

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 0.25 l
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Víno bílé 1 dl
Vývar z hovězích kostí 0.25 l
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit.
  2. Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny.
  3. Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem.
  4. Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu.