Holandská omáčka se žampiony
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar z hovězích kostí |
0.25 l |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit.
- Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny.
- Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem.
- Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu.