Španělské brambory
Ingredience
Brambory |
750 g |
Česnek |
2 stroužek |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Syrové brambory nakrájíme na kolečka, usušíme a po obou stranách je osmažíme na oleji.
- Brambory v pánvi osolíme a posypeme jemně nasekaným česnekem. Stejnoměrně je rozložíme (nejlépe do dvou pánví) a zalijeme rozkvedlanými, osolenými vejci s mlékem.
- Upečeme jako omeletu, přehneme a šikmo překrojíme.
- Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu ke špenátu a bílému masu.