Hříbky se smetanovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
750 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
0.25 l |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hříbky nakrájíme na čtvrtky.
- Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hříbky, osolíme a zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Později přilijeme trochu vody.
- Když se šťáva odpaří na polovinu, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, přisolíme a chvíli dusíme.
- Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k bílému masu.