Hříbky na bordeauxský způsob
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Houby čerstvé |
1 kg |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Šalotka |
10 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky.
- V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby trochu podlijeme vodou.
- Když houby změknou a šťáva se odpaří, ponecháme je bez poklice opékat v oleji.
- Hotové vyklopíme na mísu, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s toasty.