Hříbky na bordeauxský způsob

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Houby čerstvé 1 kg
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 g
Šalotka 10 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky.
  2. V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby trochu podlijeme vodou.
  3. Když houby změknou a šťáva se odpaří, ponecháme je bez poklice opékat v oleji.
  4. Hotové vyklopíme na mísu, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s toasty.