Portugalská rajčata
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Rajčata |
750 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata krátce spaříme, zchladíme a oloupeme je.
- V kastrole rozehřejeme 3 lžíce oleje a rajčata nakrájená na plátky na něm podusíme. Potom přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše dusíme ještě 5 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.
- Podáváme s toasty nebo s tmavým chlebem.