Smažené květákové noky
Ingredience
Květák |
600 g |
Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák omyjeme, rozebereme na růžice a spaříme v osolené vodě. Dáme okapat a osušíme.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, jemně nakrájený květák, mouku a sůl. Vše promícháme.
- Do většího množství rozpáleného oleje vykrajujeme lžící noky a zvolna je smažíme po celém povrchu. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Podáváme s bramborovou kaší a salátem.