Chřestový salát s majonézou

Ingredience


Chřest bílý 0.5 kg
Citrony 1 ks
Cukr moučkový 1 špetka
Majonéza 100 g
Salát hlávkový 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Majonézu smícháme se šlehačkou, ochutíme citronovou šťávou a špetkou moučkového cukru.
  2. Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě, vychladlý nakrájíme na kousky a přimícháme k majonéze.
  3. Omyté listy salátu osušíme a položíme na plochou salátovou mísu tak, aby ji zakryly. Na listy upravíme chřestový salát a povrch ozdobíme srdíčkem hlávkového salátu.