Chřestový salát s majonézou
Ingredience
Chřest bílý |
0.5 kg |
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
1 špetka |
Majonéza |
100 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Majonézu smícháme se šlehačkou, ochutíme citronovou šťávou a špetkou moučkového cukru.
- Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě, vychladlý nakrájíme na kousky a přimícháme k majonéze.
- Omyté listy salátu osušíme a položíme na plochou salátovou mísu tak, aby ji zakryly. Na listy upravíme chřestový salát a povrch ozdobíme srdíčkem hlávkového salátu.