Peciválky

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka polohrubá 400 g
Sůl 2 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaděláme si kynuté těsto jako na buchty.
  2. Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, na vále je lehce roztlačíme a do středu dáváme lžičkou makovou náplň.
  3. Uděláme kuličky, které vkládáme stisknutou stranou na plech. Potřeme je máslem a upečeme.
  4. Druhý den je na povrchu natrhneme, přelijeme vřelým mlékem a necháme je chvilku pod pokličkou.
  5. Horké peciválky nasáklé mlékem posypeme skořicovým cukrem a mastíme rozpuštěným máslem.
  6. Peciválky jsou výborné pokud je makové náplně hodně a obal těsta je tenký.