Peciválky
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka polohrubá |
400 g |
Sůl |
2 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaděláme si kynuté těsto jako na buchty.
- Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, na vále je lehce roztlačíme a do středu dáváme lžičkou makovou náplň.
- Uděláme kuličky, které vkládáme stisknutou stranou na plech. Potřeme je máslem a upečeme.
- Druhý den je na povrchu natrhneme, přelijeme vřelým mlékem a necháme je chvilku pod pokličkou.
- Horké peciválky nasáklé mlékem posypeme skořicovým cukrem a mastíme rozpuštěným máslem.
- Peciválky jsou výborné pokud je makové náplně hodně a obal těsta je tenký.