Celerové smaženky s bramborami

Ingredience


Brambory vařené 4 ks
Celer bulvový 1 ks
Cibule 0.5 ks
Olej stolní 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 polévková lžíce
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory nastrouháme a přidáme žloutky, sůl, pepř, jemně nastrouhaný syrový celer a cibuli. Vše dobře promícháme a podle potřeby přilijeme trochu smetany nebo naopak zahustíme trochou strouhanky.
  2. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky. Obalujeme je v bílcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
  3. Placičky smažíme na oleji a necháme je okapat na papírových ubrouscích.
  4. Podáváme se saláty nebo jako přílohu k pečením.