Polenta z krupice
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Krupice dětská |
80 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu drobně nakrájíme, sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme.
- Potom přilijeme mléko, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do hotové kaše zamícháme ušlehaná vejce a mícháme, až kaše zhoustne. Lžící namočenou v tuku vykrajujeme noky.
- Podáváme k leču nebo k masu.