Filé s rajčatovým protlakem a křenem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
700 g |
Křen |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- Na másle sklovitě zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky, vložíme na ni filé a po obou stranách je opečeme. Cibule nesmí zhnědnout.
- Nakonec přidáme trochu zředěný protlak, mírně podlijeme a dusíme.
- Podáváme sypané nastrouhaným křenem a ozdobíme dílky citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.