Filé s rajčatovým protlakem a křenem

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Filé z aljašské tresky 700 g
Křen 0.5 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé osolíme a poprášíme hladkou moukou.
  2. Na másle sklovitě zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky, vložíme na ni filé a po obou stranách je opečeme. Cibule nesmí zhnědnout.
  3. Nakonec přidáme trochu zředěný protlak, mírně podlijeme a dusíme.
  4. Podáváme sypané nastrouhaným křenem a ozdobíme dílky citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.