Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Mléko polotučné |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová uzená plec |
150 g |
Vepřové maso tučné |
500 g |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme.
- Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek.
- Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar.
- Podáváme s vařenými bramborami.