Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Mléko polotučné 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová uzená plec 150 g
Vepřové maso tučné 500 g
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Zázvor mletý 1 špetka
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme.
  2. Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek.
  3. Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.