Klopsy ve smetanové omáčce

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Maso mleté - mix 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vývar z hovězích kostí 125 ml
Zakysaná smetana 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K mletému masu přidáme nastrouhanou cibuli, nasekané bylinky, ušlehané vejce, pepř a sůl. Vše promícháme.
  2. Na prkénku posypaném hladkou moukou utvoříme ze vzniklé hmoty placičky. V kastrole na rozehřátém másle (1 lžíce) je po obou stranách opečeme a potom je podlité dusíme asi 30 minut.
  3. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji trochou vývaru a smetanou. Omáčku dobře vymícháme a nalijeme ji na klopsy. Přidáme do ní kousek citronové kůry, kterou před podáváním vyjmeme. Nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou.
  4. Podáváme s těstovinami nebo s noky.