Teplý krém z brambor a fazolek
Ingredience
Bazalka |
120 g |
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
480 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
80 g |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Olej olivový |
240 ml |
Oříšky piniové |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky omyjeme a se lžící oleje vaříme cca 3-4min ve vroucí vodě. Poté slijeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s cibulí nasekanou najemno, 20ml oleje a bobkovým listem orestujeme v hrnci na živém ohni. Po 4-5min snížíme teplotu, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme zvolna vařit 10-15min.
- Přidáme fazolky a rozmixujeme na krém. Vrátíme na sporák a vaříme dalších 5-6min. Ochutíme solí a pepřem.
- Mezitím piniové oříšky s 200ml oleje, dvěma plátky česneku a trochou soli podrtíme paličkou, nejlépe v mramorovém hmoždíři. Postupně přidáváme lístky bazalky a nakonec nastrouhaný sýr.
- Bramborový krém rozdělíme do misek, doplníme kapkami pesta a ihned podáváme.