Kaštanová bábovka

Ingredience


Cukr krupice 120 g
Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka polohrubá 120 g
Mouka z jedlých kaštanů 80 g
Solamyl 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vajec a cukru ušleháme šlehačem pěnu. Během šlehání přidáváme postupně oba druhy mouky, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
  2. Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme směs. Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 30min. Po vyjmutí necháme bábovku 2min odpočinout, poté vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
  3. Těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem a kakaem.