Kaštanová bábovka
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka polohrubá |
120 g |
Mouka z jedlých kaštanů |
80 g |
Solamyl |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z vajec a cukru ušleháme šlehačem pěnu. Během šlehání přidáváme postupně oba druhy mouky, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
- Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme směs. Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 30min. Po vyjmutí necháme bábovku 2min odpočinout, poté vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
- Těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem a kakaem.