Vepřové závitky se smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
500 g |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opaprikujeme. Na každý řízek dáme plátek slaniny a směs nasekané cibule a petrželky. Sbalíme do závitků a převážeme nebo sepneme.
- V kastrole rozpálíme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Mírně podlité je dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení necháme bez poklice povrch mírně zhnědnout.
- Smetanu smícháme s hořčicí a moukou, vlijeme do šťávy a dusíme ještě 7 minut.
- Podáváme s nočky nebo s makaróny sypanými nasucho opraženou strouhankou a zakapanými máslem.