Vepřové závitky se smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Mouka polohrubá 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso libové 500 g
Zakysaná smetana 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opaprikujeme. Na každý řízek dáme plátek slaniny a směs nasekané cibule a petrželky. Sbalíme do závitků a převážeme nebo sepneme.
  2. V kastrole rozpálíme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Mírně podlité je dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení necháme bez poklice povrch mírně zhnědnout.
  3. Smetanu smícháme s hořčicí a moukou, vlijeme do šťávy a dusíme ještě 7 minut.
  4. Podáváme s nočky nebo s makaróny sypanými nasucho opraženou strouhankou a zakapanými máslem.