Vepřové kotlety s hořčicí a vínem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
600 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Proužek sádla na kotletách odkrojíme, jemně nakrájíme a vyškvaříme. Přidáme máslo a omyté, naklepané a osolené kotlety. Opečeme je po obou stranách. V témže kastrole je složíme na sebe a do másla přidáme jemně nakrájenou cibuli k osmažení.
- K cibuli přimícháme kotlety, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Kotlety při dušení obrátíme.
- Nakonec přidáme hořčici rozmíchanou ve víně a ještě 10 minut povaříme.