Vepřové kotlety s hořčicí a vínem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 600 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Proužek sádla na kotletách odkrojíme, jemně nakrájíme a vyškvaříme. Přidáme máslo a omyté, naklepané a osolené kotlety. Opečeme je po obou stranách. V témže kastrole je složíme na sebe a do másla přidáme jemně nakrájenou cibuli k osmažení.
  2. K cibuli přimícháme kotlety, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Kotlety při dušení obrátíme.
  3. Nakonec přidáme hořčici rozmíchanou ve víně a ještě 10 minut povaříme.