Vepřové kotlety marinované v bílém víně

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 125 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Víno bílé 1 dl
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety lehce naklepeme, od kosti do poloviny uvolníme, osolíme a poprášíme zázvorem. Vložíme je do kastrolu, pokapeme vínem a necháme 1 hodinu uležet.
  2. Na másle (nebo na oleji) opečeme kotlety na každé straně asi 3 minuty. Přendáme je do nahřáté nádoby.
  3. Ve zbylém tuku mírně osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou a zamícháme. Přilijeme marinádu z vína, trochu vývaru a smetanu. Povaříme 5 minut a kotlety v omáčce jen prohřejeme.
  4. Podáváme s rýží.