Vepřové kotlety marinované v bílém víně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Víno bílé |
1 dl |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety lehce naklepeme, od kosti do poloviny uvolníme, osolíme a poprášíme zázvorem. Vložíme je do kastrolu, pokapeme vínem a necháme 1 hodinu uležet.
- Na másle (nebo na oleji) opečeme kotlety na každé straně asi 3 minuty. Přendáme je do nahřáté nádoby.
- Ve zbylém tuku mírně osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou a zamícháme. Přilijeme marinádu z vína, trochu vývaru a smetanu. Povaříme 5 minut a kotlety v omáčce jen prohřejeme.
- Podáváme s rýží.