Pikantní vepřové řízky
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
500 g |
Zakysaná smetana |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Maso po obou stranách poprášíme moukou.
- Řízky opečeme na másle z obou stran a mírně podlité dusíme do poloměkka.
- Do šťávy přidáme smetanu, hořčici, jemně nakrájené okurky a nasekané kapary. Vše dusíme doměkka.
- Podáváme s noky, těstovinami nebo s opečenými bramborami.