Pikantní vepřové řízky

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová kýta 500 g
Zakysaná smetana 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Maso po obou stranách poprášíme moukou.
  2. Řízky opečeme na másle z obou stran a mírně podlité dusíme do poloměkka.
  3. Do šťávy přidáme smetanu, hořčici, jemně nakrájené okurky a nasekané kapary. Vše dusíme doměkka.
  4. Podáváme s noky, těstovinami nebo s opečenými bramborami.