Máslové telecí řízky

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 100 g
Petržel - nať 5 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 400 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné maso nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Přidáme sůl, 2 lžíce mléka, nasekanou petrželku, 2 žloutky a lžíci hladké mouky. Vše dobře promícháme a spojíme.
  2. Na prkénku posypaném moukou utvoříme 8 malých placiček, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme. Necháme je okapat na papírových ubrouscích.
  3. Řízky podáváme pokapané máslem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.