Máslové telecí řízky
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 g |
Petržel - nať |
5 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné maso nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Přidáme sůl, 2 lžíce mléka, nasekanou petrželku, 2 žloutky a lžíci hladké mouky. Vše dobře promícháme a spojíme.
- Na prkénku posypaném moukou utvoříme 8 malých placiček, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme. Necháme je okapat na papírových ubrouscích.
- Řízky podáváme pokapané máslem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.